Ultimele Știri

Apare o nouă taxă pe benzină! Vezi când și ce legătură are cu valul de imigranți ajunși în Europa

Germania propune impunerea unei taxe pentru fiecare litru de benzină cumpărat pe teritoriul Uniuni Europene pentru a strânge fonduri pentru securizarea frontierelor în faţa valului de refugiaţi.

benzina pret

Nu doar autorităţile din România sunt experte în stabilirea unor noi taxe pentru populaţie. Germania vrea să demonstreze că se pricepe măcar la fel de bine la acest domeniu, după ce Wolfgang Schauble, ministrul de Finanţe, a găsit o rezolvare simplă la problema refugiaţilor.

Acesta susţine introducerea unei taxe pentru fiecare litru de benzină vândut în Uniunea Europeană şi, implicit, în România, fără să menţioneze însă care ar trebui să fie valoarea acesteia.

„Am spus că, atunci când fondurile provenind din bugetele naţionale şi din bugetul UE nu ajung, să cădem de acord, de exemplu, asupra perceperii unei taxe de oarecare mărime asupra fiecărui litru de benzină“, spune el într-un interviu acordat publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung.

Fondurile obţinute în acest fel ar urma să fie utilizate pentru securizarea frontierelor de la graniţele externe ale Uniunii Europene pentru a gestiona mai bine problema refugiaţilor. România ar urma să fie vizată direct de acest proiect, întrucât are graniţe cu Serbia, Ucraina şi Republica Moldova, ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană.

„Dacă sarcina este atât de urgentă, de ce să nu convenim acest lucru la nivel european? Acum trebuie să securizăm frontierele exterioare ale spaţiului Schengen. Rezolvarea acestor probleme nu trebuie să eşueze din cauza lipsei de mijloace financiare”, mai spune el.

Potrivit unor date furnizate de Comisia Europeană în cadrul raportului Oil Bulletin de la începutul acestui an, 58% din preţul de comercializare al carburanţilor din România este reprezentat de taxe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*