Ultimele Știri

Apar dovezi privind prezenţa trupelor ruse în Ucrania!

Apar dovezi care arată că trupele ruse se află în continuare pe teritoriul Ucrainei. Declaraţiile  generalului american Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate din Europa şi ale europarlamentarului olandez Johannes Cornelis van Baalen, într-un interviu pentru Deutsche Welle,  susţin această teorie.

Acum câteva zile generalul american declara: „În ceea ce priveşte prezenţa forţelor armate ruse pe teren, confirm că ele sunt în continuare pe teritoriul Ucrainei”, însă fără să precizeze care este numărul militarilor ruşi care se află pe teritoriul Ucrainei. Se pare că armistiţiul pe care l-au încheiat separatiştii şi forţele de la Kiev  „există doar pe hârtie” şi că „ceea ce se întâmplă pe teren este cu totul altă istorie”. „Dar sperăm că această situaţie se va schimba”, a adăugat el.

breedlovePhilip Breedlove

„Fluxul neîncetat al forţelor ruse şi al celor proruse peste frontieră, face practic imposibilă estimarea numărului lor”, a declarat generalul, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte existenţa dovezilor că trupele militare ruseşti se află pe teritoriul Ucrainei, europarlamentarul olandez Johannes Cornelius van Baalen, face următoarele declaraţii:  „Evident, avem dovezi. Avem imagini din satelit. De la Kremlin am auzit deja: nu există trupe ruse în Crimeea, iar acum nu există nici în partea de est a Ucrainei. Toată lumea ştie însă că aceasta este o minciună’, a afirmat parlamentarul european olandez, insistând: „UE are dovezi şi NATO are dovezi, chiar dacă Putin le va nega şi respinge”.

van1Cornelius van Baalen

„Dacă nu sunt trupe ruse în Ucraina, atunci de unde vin cadavrele soldaţilor ucişi? De unde vin răniţii în spitalele militare din Rostov şi Sankt Petersburg?”, decalară europarlamentarul, adăugând că „‘negările părţii ruse sunt lipsite de sens”.

„Este o minciună pură şi propagandă, în care, din păcate, mulţi oameni cred. Şi Putin va continua să facă ceea ce-i place: să trimită trupe sau să le retragă. În el nu se poate avea încredere”, a subliniat europarlamentarul.

Mai mult, van Baalen crede că Statele Unite şi Uniunea Europeană ar trebui să ajute Ucraina în discuţiile cu Moscova. „Atât SUA, cât şi UE ar trebui să comunice cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, în condiţii de confidenţialitate şi să lămurească ce vrea de fapt Ucraina şi modul în care ea poate fi ajutată. Un compromis cu preşedintele rus va însemna că Putin a câştigat”, a spus el.

„UE şi-a schimbat radical atitudinea faţă de Rusia, a mai spus europarlamentarul olandez. „De la Rusia te poţi aştepta la orice. Şi cred că UE are un „plan B” deşi nimeni nu va spune cu voce tare. Cred că ţările care sunt cele mai dependente de gazele ruseşti vor avea alternativă, în conformitate cu acest plan. De exemplu, transportul de gaze lichefiate cu camioanele. Aceasta este desigur o alternativă costisitoare, dar poate fi pusă în aplicare”, a estimat acelaşi van Baalen. „De asemenea trebuie să ajutăm Ucraina la iarnă. Aceasta poate fi scump, dar în caz de nevoie, va trebui s-o facem”, a adăugat europarlamentarul olandez.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*