Anunțul făcut de Theresa May, cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE! La ce obligații renunță

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 iulie 2016
  • Externe

Marea Britanie a făcut un nou anunț cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană, menționând că a luat decizia de a renunța la unele dintre obligațiile pe care le avea în calitate de stat membru. Aceasta nu va mai asigura președinția rotativă a Consiliului UE din iulie-decembrie 2017, a anunțat miercuri executivul de la Londra, potrivit AFP.

Theresa May a anunțat că țara sa „va fi extrem de ocupată cu negocierile privind ieșirea din UE”, a spus un purtător de cuvânt, motiv pentru care renunță la această funcție.

Marea Britanie trebuia inițial să preia această președinție după Malta și înainte de Estonia.

Înainte ca Marea Britanie să facă acest anunț, Ungaria a anunțat că este pregătită să îi preia locul în ceea ce privește responsabilitatea de a deţine preşedinţia prin rotaţie a Blocului comunitar în cea de-a doua jumătate a anului 2017.

Ungaria, cu ajutorul partenerilor săi din cadrul Grupului de la Vişegrad, este singurul stat membru UE care a prezentat un răspuns de succes în faţa pricipalelor provocări în ceea ce priveşte situaţia anormală din Europa, cum ar fi criza migraţiei, susține Szijjarto, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *