Anunțul făcut de Ministerul Educației: Peste 6000 de candidaţi pentru funcţia de director în şcoli

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 octombrie 2016
  • Educație

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere la nivelul şcolilor a începu în această dimineață. Ministerul Educației anunță că 6.664 profesori vor să ocupe funcţii de directori ai unităţilor şcolare, în timp ce 2.312 dascăli şi-au depus dosarele pentru posturile de directori adjuncţi.

Accesul candidaţilor în săli se face în intervalul orar 9:00 – 9:30 iar rezultatele probei scrise nu se contestă.

„În vederea participării la concurs s-au înscris 6.664 de candidaţi pentru funcţia de director, respectiv 2.312 candidaţi pentru funcţia de director adjunct. Gradul de înscriere pentru funcţia de director în raport cu posturile vacante la nivel naţional (6.549) a fost de 101,77%, în timp ce pentru funcţia de director adjunct (2.505 posturi vacante), gradul de înscriere s-a situat la 92,30%. În urma evaluării dosarelor, la proba scrisă sunt aşteptaţi 6.502 candidaţi pentru funcţia de director şi 2.257 de candidaţi pentru funcţia de director adjunct”, transmite Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă.

Miercuri, la ora 10.00, se desfăşoară proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

„Proba vizează evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale candidaţilor şi constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice”, susţine ministerul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *