Anunțul făcut de Cameron! Theresa May, noul premier al Marii Britanii: ”Nu putem permite libera circulaţie”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 11 iulie 2016
  • Externe

Premierul britanic David Cameron a anunţat luni că va demisiona din funcţie miercuri, în aceeași zi în care va fi anunțat noul premier al Marii Britanii.

Acesta a anunțat că va răspunde miercuri la ultima sa rundă de întrebări în Parlament: „După aceea, probabil că voi merge la (Buckingham – n.r.) Palace”, pentru a o informa pe regină în legătură cu demisia şi cu faptul că Theresa May va prelua şefia Guvernului, a precizat Cameron.

May, în vârstă de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne în ultimii şase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii după Margaret Thatcher.

Aceasta susține controlul migrației și asigură că ”în calitate de premier” va asigura ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie (de persoane) să continue aşa cum a fost până acum”, a declarat May pentru postul de televiziune ITV, adăugând că va căuta să acorde garanţii cu privire la statutul cetăţenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *