Ultimele Știri

Anunțul făcut de ANAF. Cum îi sfătuiește pe români să se ferească de amenzi

Românii sunt sfătuiți să depună toate formularele şi informaţiile cerute de ANAF, chiar dacă se va reveni asupra lor, anunță Alin Negrescu, director Servicii de Asistenţă Fiscală. Amenzile pentru neprezentarea informațiilor cerute de ANAF se încadrează între 4.000 şi 10.000 de lei.

„Foarte important de reţinut: depuneţi formularul, informaţiile, chiar dacă ulterior veţi reveni cu documente care să susţină informaţii, dar este foarte important să le depuneţi”.

Termenul de depunere a fost modificat, prelungit cu încă 30 de zile, dar acolo se specifică pentru ”contribuabilii mari”. Nu ştim în ce măsură se aplică şi pentru ceilalţi contribuabili, pentru că din punctul de vedere al informaţiilor este vorba de acelaşi efort şi ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament, informează ZF.

Alin Negrescu declară cu au fost introduse lucruri bune, din punct de vedere al TVA. Printre acestea se numără reducerea cotei de TVA, lărgirea bazei de aplicare a cotei reduse de TVA, introducerea regimului de taxare cu plată inversă pentru bunurile imobile şi bunurile electronice peste un anumit prag valoric.

De asemenea, a fost eliminată condiţia ca membri unui grup fiscal să fie administraţi de acelaşi organ fiscal, prin acest lucru fiind așteptată creșterea numărului de grupuri fiscale.

ANAF nu vrea să renunţe la neacordarea dreptului de deducere fiscală pentru contribuabilii inactivi. Această prevedere atacă în mod fundamental drepturile, atacă contribuabilul de bună credinţă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*