Ultimele Știri

Anunț surpriză: Cine va deveni premier

Zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria sunt numărate, iar noul premier va fi unul care nu a fost luat în calcul până acum, dovedindu-se o adevărată surpriză, conform jurnalistului Rareș Bogdan. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloş.

România ar putea avea un premier tehnocrat, ca în urmă cu 15 ani. Surpriza vine de la Dacian Cioloș, pe care nimeni nu l-a luat în considerare până acum, ca fiind un potențial viitor premier.

„Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca şi acum 15 ani, când Mugur Isărescu a condus timp de un an guvernul şi a pregătit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloş”, a afirmat Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan susține că Cioloș are cele mai mare șanse să ajungă premier, având avantajul de a cunoaște foarte bine instituțiile europene.

„Este un tehnocrat 100% ardelean, cunoaşte foarte bine instituţiile europene. Dacian Cioloş are cele mai mari şanse să ajungă premier, pe o formulă de guvern PNL-UNPR sau într-un guvern de uniune naţională PNL-PSD-UNPR”, a explicat Rareş Bogdan.

Dacian Cioloș s-a născut la Zalău şi a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, în 1994. Între 2002 şi 2003 a lucrat la Comisia Europeană, în cadrul Delegației CE în România, ca Task Manager Agricultură și Dezvoltare rurală, SAPARD. Din 2005 a activat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, mai întâi consilier al ministrului, apoi subsecretar de stat pentru Afaceri Europene. A devenit ministru al agriculturii și dezvoltării rurale (11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008), în Guvernul Tăriceanu, fără să fie afiliat politic.

În mandatul lui Manuel Barroso ca președinte al Comisiei Europene (2000-2004), Dacian Cioloş a ocupat postul de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare rurală, realizând prima reformă a Politicii Agricole Comune. La începutul lunii iulie 2015, noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Dacian Cioloş în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară, conform știripesurse.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*