Ultimele Știri

Anunț pentru Marea Britanie, privind controlul strict al imigrației: Nicio țară UE nu va ceda. Există patru mari libertăți indisociabile

Planurile Marii Britanii de a impune un control strict al imigrației și un acces restrâns la piața unică nu sunt acceptate de statele membre UE. Jeroen Dijsselbloem, președintele miniștrilor de finanțe ai zonei euro (Eurogroup), a avertizat că un „Brexit dur” – adică plecarea fără compromis din Uniunea Europeană – ar fi „alegerea” britanicilor, nu a europenilor.

„Este alegerea lor să se îndrepte spre un Brexit dur și eu i-aș fi deloc favorabil”, a declarat el. „Aș fi în favoarea unui acord pe cât posibil de rapid, un acord benefic pentru noi toți, dar nu acesta este semnalul pe care l-am auzit”, a adăugat acesta.

Planurile Theresei May de a impune un control strict al imigrației și un acces restrâns la piața unică nu pot fi îndeplinite. O țară exterioară care vrea să acceadă la piața unică trebuie să accepte cele patru libertăți de circulație ale sale: cea a mărfurilor, a serviciilor, a capitalurilor și mai ales a persoanelor, punct care reprezintă o problemă pentru britanici.

„În privința acestor principii, nicio țară a UE nu va ceda”, a afirmat ministrul francez al economiei Michel Sapin.

„Dacă există un acord cu Marea Britanie, ca și cu orice altă țară, dacă această țară este exterioară Uniunii Europene, există patru mari libertăți indisociabile. Nici vorbă să se facă rabat de la aceasta”, a adăugat el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*