Ultimele Știri

Anunț neașteptat: Viorel și Andrei Hrebenciuc și-au recunoscut faptele în instanță

Viorel și Andrei Hrebenciuc au recunoscut în fața Curții Supreme că sunt vinovați de faptele de care sunt acuzați în dosarul retrocedărilor abuzive, în urma ședinței de judecată care a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Viorel Hrebenciuc a dorit să facă un acord de recunoaștere cu procurorii pentru a se stabili o pedeapsă mai mică, atunci când a fost trimis în judecată. El ar fi cerut 4 ani cu executare, dar procurorii au susținut că este prea puțin.

La primul termen, judecătorii au cerut amânarea pentru a asculta interceptările din dosar. Ar fi vorba de peste 20 de CD/uri, cu peste 100 de ore de înregistrari.

Inculpații ar trebui să anunțe la această ședință dacă recunosc sau nu faptele de care sunt acuzați. Dacă vor recunoaște, aceștia ar putea beneficia de o reducere a pedepselor.
Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.

Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure, conform Cotidianul.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*