Ultimele Știri

Anunț important: ‘E timpul să se alăture campaniei de lovituri aeriene împotriva Statului Islamic’

Premierul britanic David Cameron a afirmat că este timpul ca Londra să ia o decizie de a se alătura campaniei de lovituri aeriene împotriva militanților Statului Islamic (SI) în Siria, argumentând că Marea Britanie ''nu poate subcontracta securitatea sa altor țări'', relatează joi Reuters și AFP.

ISIS

”Cred că ar trebui să luăm acum o decizie privind extinderea loviturilor aeriene împotriva ISIL (Statul Islamic) în Siria, ca parte integrantă a strategiei noastre comprehensive de a doborî ISIL și de a reduce amenințarea pe care (gruparea) o reprezintă pentru noi”, scrie premierul britanic într-un răspuns la un raport parlamentar.

”Trebuie să ne ocupăm de Statul Islamic în Siria, cum procedăm în Irakul vecin, pentru a face față amenințării reprezentate de SI în regiune și pentru securitatea noastră aici. Trebuie să-i privăm de un sanctuar în Siria”, a subliniat Cameron. ”Cu cât permitem mai mult Statului Islamic să se întărească în Siria, cu atât va fi mai mare amenințarea”, a adăugat el.

Aceste comentarii au fost adresate Comisiei parlamentare pentru afaceri externe, care, la începutul lui noiembrie, s-a pronunțat împotriva efectuării de lovituri aeriene britanice în Siria, estimând că Londra ar trebui să se concentreze mai degrabă pe eforturile diplomatice pentru instaurarea păcii în Siria.

De la acest raport, situația s-a schimbat, deoarece atentatele din 13 noiembrie de la Paris au provocat o undă de șoc în Regatul Unit, care se teme că ar putea deveni viitoarea țintă a Statului Islamic. Cameron a făcut printre altele referire la aceasta în răspunsul său la raportul parlamentar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*