Ultimele Știri

Anunț de ultimă oră! Premierul Victor Ponta demisionează: ”Cei care speculează suferința oamenilor vor plăti, mai devreme sau mai târziu vor suferi”

Victor Ponta

După protestele de aseara, Victor Ponta și-a depus mandatul. Anunțul a fost făcut în primă etapă de Liviu Dragnea, după care a fost discutată și de premier, în cadrul unei conferințe de presă.

Liviu Dragnea a declarat că premierul a ales să își depună mandatul, văzând că ceilalți politicieni nu iau nicio măsură: ”Unii partenerii de-ai noștri nu vor să își asume responsabilități, nu numai tinerii care au fost aseară în stradă au cerut demisia. Dacă ceilalți politicieni nu își sumă responsabilitatea, primul ministru a dorit să își depuna mandatul, pentru că nu se mai poate contiua așa”.

Victor Ponta și-a anunțat depunerea mandatului în cadrul unei conferințe de presă, la ora 10:50:

”Supărarea nu trebuie să degenereze în jocuri politice sau de putere cu anticipări, violența este un cost pe care nu trebuie să mi-l asum dacă vrem o țară civilizată să revenim cât mai rapid la atitune pozitivă și la soluții raționale am obținut cu greu în ultimii ani stabilitatea ecconomică, de altfel, într-un climat de instabilitate politică și tulburări sociale este important să promovez proiecte pozitive. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au votat acest guvern, liderilor coaliției de guvern, și, sunt de asemenea convins, că forțele politice și paralamenta au cu ce să se mândrească. Vreau să fac o singură observație, o experiență după acești ani, cei care speculează suferința oamenilor, vor plăti , mai devreme sau mai târziu vor suferi și mi-e teamă că am dreptate după ce va fi instalat noul guvern putem preda o situație finaciară mult mai bună a țării decât în momentul în care l-am preluat. La ora 4 vom avea o ședință de guvern să le mulțumesc colegilor și să pregătim urmatorul guvern”.

De asemenea, la auzul acestei vești, Ludovic Orban a declarat: ”România a suferit și imaginea țării a avut enorm de suferit pe plan extern, iar pe plan intern a trebuie să fim atenți la ceea ce se spune în stradă, este clar că este toleranța zero față de tot ce înseamnă corupție, clientenism, năravurile care au domninat 26 de ani. Este șansa unui nou început și oamenii, politicienii trebuie să înțeleagă că trebuie sa se schimbe radical. Vom luat toate deciziile în cadrul PNL, în consultare cu președintele României”.

Mii de oameni au ieșit colectiv în stradă pentru a cere dreptate, în urma tragediei care a dus la moartea a 32 de oameni. În mod natural după cele trei zile de doliu național a urmat o revoltă populară. Oamenii sunt îndurerați, furioși și revoltați, vor o schimbare. 

Dacă la ora 18:00 se scanda împotriva primarului Cristian Popescu Piedone, între timp manifestația a devenit una antiguvernamentală și chiar împotriva actualei clase politice. Oamenii cer demisia Guvernului Ponta, demisia primarului Piedone și a ministrului Internelor, Gabriel Oprea. 

Oamenii au scandat: ”Corupția ucide”, ”asasinii”, ”Oprea nu reziști nici cu mii de securiști”, ”Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”, ”Jos Piedone”, ”Jandarmeria apără hoția”, ”Toate partidele fură prin rotație”, ”PSD ciuma roșie”, ”Hoții!”, ”Și voi aveți copii”, ”Ieșiți din casă dacă vă pasă”, ”Nu plecăm până nu plecați!”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*