Ultimele Știri

Anunț de ultimă oră pentru șoferi. Riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 1.125 şi 2.500 de lei

Poliția Română anunță șoferii că riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 1.125 şi 2.500 de lei dacă sunt depistaţi fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Folosirea anvelopelor de iarnă este condiționată de starea drumului, atunci când este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

„Poliţia Română reaminteşte că legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, în aceste condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, se arată într-o informare transmisă.

Şoferii care sunt depistaţi fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 9 şi 20 de puncte amendă, asta însemnând între 1.125 şi 2.500 de lei.Pe lângă amendă, se va reţine certificatul de înmatriculare al autovehiculului, mai anunţă Poliţia Română.

Informarea vine în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, o informare de vreme rea, valabilă de la ora 14.00 până luni la ora 09.00, în acest interval fiind anunţate intensificări ale vântului şi ploi în toată ţara, iar în zonele montane ninsori.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*