Ultimele Știri

Anunț de ultimă oră pentru cei cu împrumuturi la bănci! Cum își vor putea achita datoriile

Un nou proiect de lege a fost adoptat de către Comisa Juridică a Camerei Deputaților, care presupune o nouă metodă prin care cei cu datorii la bănci își pot achita datoriile.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat raport favorabil de adoptare a proiectului de lege privind darea în plată, prin care debitorii persoane fizice vor putea scăpa de credite predând băncilor imobilele ipotecate, potrivit profit.ro.

Comisia a făcut doar amendamente minore, în pofida opoziției reprezentanților băncilor prezenți în sală, iar proiectul va merge la plen pentru votul final.

Deputații juriști nu au dorit să preia sub formă de amendament propunerile reprezentanților băncilor cu privire la introducerea unor criterii sociale în proiect.

„Nu facem o lege pentru cazuri sociale”, a declarat deputatul Daniel Zamfir, inițiator.

Textul adoptat spune că este suficient ca un debitor să meargă la notar și să ceară ca banca să preia ipoteca în schimbul stingerii totale a creditului garantat. Banca nu are drept de opoziție și nu se mai poate îndrepta asupra veniturilor viitoare sau asupra altor active care nu sunt gajate în favoarea băncii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*