Ultimele Știri

Anunț de ultimă oră. Ce le pregătește Marea Britanie muncitorilor din UE, după Brexit

Cetăţenii europeni care lucrează deja în Marea Britanie sunt temători cu privire la Brexit, mai ales în contextul în care Theresa May a declarat că va luăpta pentru limitarea imigrației. Cu toate acestea, Ministerul de Interne de la Londra garantează că imigranții vor primi drept de şedere şi după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană.

Pentru cei care vor dori să lucreze în regat pe viitor, se va introduce un sistem de permise care îi va favoriza pe cei calificaţi. Reintroducerea vizelor de muncă pentru cetăţenii proveniţi din Uniunea Europeană se anunță a fi un proces destul de simplu. Vizele vor obţine fără probleme de cei care au contracte pentru slujbe calificate şi cei care muncesc pe cont propriu, precum și de către instalatori, dacă dovedesc că există cerere pentru serviciile furnizate de ei.

Autorităţile se aşteaptă ca UE să impună, la rândul său, Marii Britanii un sistem de vize. Aceasta înseamnă că cetăţenii britanici vor avea nevoie de permise pentru a lucra în Europa şi vor avea acces doar la slujbe calificate”, subliniază The Daily Mail, citând surse din Guvern.

Organizaţia neguvernamentală MigrationWatch estimează că Marea Britanie va emite aproximativ 30.000 de permise de muncă pe an şi va reduce numărul de imigranţi proveniţi din ţările europene cu 100.000, conform Digi24.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*