Ultimele Știri

Anul școlar începe cu 15 unități școlare în minus în Sălaj

Un număr de 15 unități de învățământ din Sălaj vor fi desființate odată cu începutul anului școlar 2015-2016. Astfel, zece şcoli primare şi cinci grădiniţe, vor fi închise, din cauza scăderii efectivelor de elevi, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

Potrivit unui raport prezentat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, cele zece școli primare desființate sunt din Ratin, Huseni, Mesteacănu, Valea Loznei, Sîngiorgiu de Meseş, Drighiu, Badon, Răstolţu Deşert, Sălăjeni, Fildu de Jos şi grădiniţele din Buzaş, Porţ, Valea Loznei, Purcăreţ şi Mesteacănu.

Tot din cauza numărului mic de elevi, în anul școlar 2014-2015 au fost deființate alte nouă şcoli şi opt grădiniţe din judeţ. Situația prezentată în raport arată că din 410 unităţi de învăţământ din Sălaj, 11 nu au autorizaţie sanitară de funcţionare în momentul de față.

Din aceasta cauză, în perioada 1-4 septembrie urmează să se efectueze inspecții sanitare în unitățile de învățămând vizate, de către reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Instituţiei Prefectului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*