Ultimele Știri

Anul nou ne aduce energie electrică mai scumpă

Preţul energiei electrice vândute la tarif reglementat clienţilor casnici care nu şi-au schimbat furnizorul de energie va creşte de la 1 ianuarie cu 0,26%.

Comitetul de Reglementare al ANRE a decis ca începând cu 1 ianuarie 2015, prețul energiei electrice va creşte cu 0,26% faţă de 2014, deoarece s-a majorat valoarea unor componente de preţ ale tarifelor reglementate şi a reducerii altora din cauza liberalizării pieţei de electricitate. Astfel fiecare furnizor al clientului va impune un tarif al componenței de piață concurențială.

Asta se întâmplă fiindcă România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţională să elimine preţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică.

Se presupune că valoarea componenței de piaţă concurenţială (CPC) pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015 va creşte în medie pe ţară cu 0,46%.

Astfel, valoarea CPC variază între 0,2 lei şi 0,4 lei/kWh, în funcţie de furnizorul de electricitate, însemnând că la consumul mediu de electricitate al unei familii de circa 200 kWh pe lună, aceștia vor plăti cu 40 sau 80 de lei mai mult decât până acum.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*