Ultimele Știri

Antrenorul Irlandei de Nord către Iordănescu: Probabil are mai mult succes ca antrenor decât ca politician

Naţionala Irlandei de Nord a venit la Bucureşti pentru a disputa, mâine, de la ora 21:45, pe Naţional Arena, al patrulea meci din preliminariile Campionatului European din 2016.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute, astăzi, antrenorul Michael O’Neill şi căpitanul Irlandei de Nord, Gareth McAuley, au vorbit cu respect despre meciul cu România, deși superioritatea acestora s-a simțit și din declarațiile făcute, iar mai mult decât atât s-au lăudat că au studiat amănunțit lotul convocat de Anghel Iordănescu.

„Traversăm o perioadă bună, am obţinut rezultate excelente în deplasare, cu Ungaria şi Grecia. Cele nouă puncte reprezintă ceva fantastic pentru noi. Meciul cu România este un bonus pentru noi. Dacă vom învinge, vom câştiga grupa. Eu am dormit bine azi-noapte. Cred că Iordănescu este un antrenor cu experienţă. Ştiu că aveţi probleme în lot, m-am uitat la meciurile României. Nu mă aştept la surprize în alcătuirea echipei voastre”, a spus tehnicianul nord-irlandez.

Michael O’Neill a studiat foarte bine mai ales jucătorii ofensivi din echipa românească alcătuită de „Puiu”, după ce s-a accidentat Marica și Rusescu, iar Sânmărtean, Chipciu, Torje sau Maxim pot reprezenta un pericol pentru liderii grupei F, însă selecționerul a asigurat că cunoaște și slăbiciunile acestora pe care va pune accent în timpul partidei.

Deasemenea, tehnicianul Irlandei de Nord l-a luat în derâdere pe Anghel Iordănescu prin faptul că acesta și-a adaptat discursul din conferința de luni ca a unui politician, noul antrenor al naționalei României fiind senator de județul Ilfov al PSD-ului în anul 2008.

„Ştiu că multe s-au spus despre noi, că am fi favoriţi. Ştiu că Iordănescu a fost politician. Şi-a folosit discursul exact ca un politician. Probabil are mai mult succes ca antrenor decât ca politician, a mai declarat Michael O’Neill.

IMG_9146

Glumele au continuat din partea reprezentanților echipei nord-irlandeze, atunci când căpitanul Garteh McAuley a fost întrebat dacă l-a întrebat de selecționata noastră pe fostul său coleg de la West Bromwich Albion, Gabi Tamaș.

„Tamaş mi-a fost coleg şi cred că i-am luat locul în echipă când am venit. Vorbim. Ştiu că s-a accidentat. Probabil că după meci o să ne întâlnim să bem un pahar la hotel”, a spus jovial Garteh.

România se află pe locul secund în cadrul Grupei F, având cu două punte mai puțin decât Irlanda de Nord, care a obținut maximum de puncte din partidele disputate până acum. Datorită unui victorii sau a unei remize, șansele de calificare a României la turneul final din Franța cresc până la 90%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*