Ultimele Știri

Antena 3 pierde pe toate fronturile! CNCD, lovitură pentru televiziunea lui Voiculescu

Se pare că televiziunea Antena 3 pierde din ce în ce mai multe bătălii, după ce ANAF i-a dat afară din sediu.

Articolele scrise de jurnaliștii Mălin Bor și Dan Tăpălagă privind evacuarea și protestul organizat de televiziunea Antena 3 nu reprezintă o faptă de discriminare, a decis, miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Pe de altă parte, cotidianul Kamikaze a fost atenționat cu avertisment, pentru două texte pe aceeași temă. Plângerile au fost depuse de către Antena 3.

„Cu privire la plangerea inaintata de S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolului scris de jurnalistul Malin Bot, intitulat “Mineriada lui Voiculescu a esuat in fata valului urias de dezaprobare care l-a lovit pe Klaus Iohannis”, publicat pe pagina de internet a cotidianului Evenimentul Zilei, s-a constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi).

Citește și: Antena 3 înregistrează pierderi serioase | Telekom România și-a retras publicitatea

Cu privire la plangerea inaintata de S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolelor publicate pe pagina de internet a cotidianului Kamikaze, intitulat “Cei 1000 de psihopati care au fost la protestul Antenei 3 nu reprezinta batranii din Romania!” si “Live de la basina Antenei 3: 10 lucruri de la cel mai penibil protest din istoria Romaniei”, s-a constatat ca opiniile exprimate constituie discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor varstnice si al celor cu afectiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 si art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si s-a aplicat sanctiunea de avertisment, formulandu-se totodata o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi).

Cu privire la plangerea inaintata S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolului scris de jurnalistul Dan Tapalaga, intitulat “Multumim, Antena 3!”, publicat pe pagina de internet a publicatiei online HotNews, s-a constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi)”, precizează CNCD într-un comunicat de presă postat pe Facebook de jurnalistul Mălin Bot.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*