Ultimele Știri

ANPC a amendat agențiile de turism cu 115.900 lei, în primele nouă luni ale anului

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat agențiile de turism cu 115.900 lei în total, în primele nouă luni ale acestui an, conform profit.ro.

Principalele nereguli au ținut de nerespectarea condițiilor contractuale și lipsa unor informații esențiale din contracte. Anul trecut, amenzile s-au ridicat la 174.300 lei.

”Aspectele constatate de ANPC în urma verificării reclamațiilor și a controalelelor au fost: nerespectarea condițiilor contractuale (condiții de cazare, condiții de transport, rezilierea contractelor) și lipsa informațiilor din contracte privind categoria de clasificare a unității de cazare/masă, mijloc de transport”, arată datele transmise News.ro, în urma unei solicitări.

Turiștii au făcut plângeri la ANPC în legătură cu serviciile oferite de ghizi, problemele de transport și calitatea necorespunzătoare a serviciilor oferite – masă, cazare, trasee.

De asemenea, turiștii s-au plâns de nerespectarea condițiilor de cazare, în special în alte țări, că nu au putut comunica cu reprezentanții agențiilor în privința reclamațiilor depuse la unitatea de cazare din altă țară și de nerespectarea clauzelor contractuale.

În anumite situații, inspectorii ANPC au decis închiderea temporară a firmei, până la remedierea deficiențelor, sau restituirea contravalorii pentru serviciile de care turiștii nu au beneficiat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*