Ultimele Știri

Anonymous a început „Operaţiunea ISIS”: Hackerii au publicat mai multe date personale ale unor suspecți care fac parte din organizația teroristă

Hackerii de la Anonymous au început „Operaţiunea ISIS”, publicând mai multe date eprsonale ale unor suspecți care fac parte din organizația teroristă. 

Detalii despre jihadiști și despre mai multe atacuri cibernetice au fost postate în mediul online cu hashtag-urile  #opISIS şi #opParis, informează The Independent.

Informaţiile personale ale supecţilor extremişti au început să apară după ce Anonymous „a declarat război” ISIS, în urma atacurilor de la Paris.Aceștia au spart conturile acestora din social media și au dezvăluit mai multe informații despre jihadiști și mai ales despre cei implicaţi în procesul de recrutare ISIS.

Anonymous susţin că atacat cu succes mii de conturi de pe reţele de socializare, iar mai multe site-urile pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse.  De la debutul „Operaţiunii ISIS”, Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

După declaraţia de „război” transmisă de Anonymous, Statul Islamic a răspus, pe un cont din aplicaţia de mesagerie Telegram, prin mesajul: „Nişte idioţi”.

Cu toate acestea, potrivit Business Insider, mesajul ISIS conţine şi „instructiuni” despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: „Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbaţi constant protocolul de adresa. Nu vorbiţi cu persoane pe care nu le cunoaşteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter”.

Hackeri din Anonymous au publicat, luni, un videoclip în care declară război total Statului Islamic.

„Activişti Anonymous din toată lumea vă vor vâna. Da, pe voi, paraziţii care ucid victime nevinovate, vă vom vâna la fel cum am făcut cu cei care au comandat atacurile de la Charlie Hebdo. Aşa că pregătiţi-vă pentru o reacţie masivă din partea Anonymous. Fiţi conştienţi de faptul că nu vom renunţa niciodată. Vom lansa cea mai mare acţiune împotriva voastră, aşteptaţi-vă la foarte multe atacuri cibernetice. Războiul a fost declarat. Pregătiţi-vă! Şi ţineţi mine, poporul francez este mai puternic decât voi şi va ieşi din această atrocitate şi mai puternic”, a fost mesajul transmis de Anonymous.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*