Ultimele Știri

ANM: Vremea se răcește în următoarele două săptămâni. Când vom avea parte de ninsori

Următoarele două săptămâni vor înregistra temperaturi maxime încadrate între 5 și 9 grade Celsius, urmând ca precipitațiile, în general mixte, dar și sub formă de ploaie, să își facă apariția după jumătatea acestei luni.

În Banat, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 5 — 9 grade, valori ce caracterizează o vreme ușor mai caldă decât normal pentru luna decembrie. În jurul datei de 9 decembrie vor fi ploi slabe, locale, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou după data de 16 decembrie.

În Crișana, regimul termic diurn va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de prognoză de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 5 — 8 grade. În jurul datei de 9 decembrie vor fi ploi slabe, locale, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 16 decembrie.

În Transilvania, în mare parte a intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, cu valori medii de 3 — 6 grade. Minimele termice vor fi ușor negative și se vor încadra, în medie regională, între—3 și zero grade, cu valori posibil mai scăzute, dar apropiate de norma pentru a doua decadă a lunii în curs, în perioada 12 — 16 decembrie. În intervalul 9 — 10 decembrie, local se vor semnala precipitații mixte, slabe, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou începând din 16 decembrie

În Maramureș, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, se vor înregistra medii regionale ale maximelor termice de 4 — 7 grade, valori ce caracterizează o vreme ușor mai caldă decât normal pentru luna decembrie. În intervalul 9 — 10 decembrie vor fi precipitații slabe, predominant ploi, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou după data de 15 decembrie.

În Moldova, la începutul intervalului de referință, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele climatologic specifice în luna decembrie, fiind de așteptat, în medie pe regiune, maxime de 5 — 9 grade și minime în jurul a zero grade. În jurul datei de 10 decembrie local vor fi ploi sau lapoviță, neînsemnate cantitativ, iar probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 17 decembrie.

În Dobrogea, intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de valori termice peste cele specifice în luna decembrie. Astfel, ziua vor fi în medie 5 la 9 grade, iar noaptea valori ușor pozitive, în marea lor majoritate de până la 3 grade.

În Muntenia, intervalul de prognoză va fi caracterizat de valori termice peste cele specifice în luna decembrie. Astfel, ziua vor fi în medie 4 la 9 grade, iar noaptea valori ușor pozitive (între 0 și 3 grade) la început, apoi preponderent negative, cu până la—4 grade, mediat pe regiune.

În Oltenia, vremea va fi în general caldă pentru această perioadă. Astfel, ziua vor fi în medie 6 la 9 grade (valori chiar mai ridicate în primele două zile), iar noaptea se vor înregistra temperaturi ușor pozitive (0 — 3 grade) la început, apoi sub pragul de îngheț, cu—3…-1 grad, mediat pe regiune. La sfârșitul celor două săptămâni, este estimată o răcire a vremii care să determine un regim termic mai apropiat de cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 17 decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*