Ultimele Știri

ANM: Vreme rea în toată țara

Meteorologii au emis în această dimineață o informare meteo de vreme rea valabilă pentru întreaga țară.

Astfel, începand din noaptea de sâmbătă spre duminica, de la ora 2:00 și până duminică la ora 16:00, se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zona de munte.

„Începand din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică și în cursul zilei de duminică, se vor semnala precipitații, mai ales ploi, îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor depăși, local 10…15 l/mp, iar în Dobrogea și sud-estul Munteniei, izolat 25…30 l/mp.

La munte va mai ninge, cu precădere în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice, dar și pe creștele montane, cu viteze de peste 45…50 km/h”, se arată în comunicatul ANM.


Meteorologii mai precizează ca ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi și în regiunile intracarpatice, duminică dupa-amiază și în noaptea de duminică spre luni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2-3 grade în Maramureș și în estul Transilvaniei și 13-14 grade în Lunca Dunării și în Dobrogea.

Se vor înregistra 5 grade la Baia Mare, 7 la Brașov și Timișoara, 9 la Suceava, 11 grade la Iași, Galați și Craiova și 13 la Constanța.

În București va fi mai cald decât în mod normal pentru sfârșitul lunii ianuarie. În primele ore ale zilei va ploua. Temperatura maximă va fi de 13 grade.

La munte va ninge, mai ales în Muntii Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Vor fi 2 grade la Stâna de Vale și Predeal, 1 grad la Sinaia, 0 la Păltiniș, -3 la Semenic și Ceahlău.

Stratul de zăpadă măsoara 168 de cm la Bâlea Lac, 48 la Straja, 44 la Bușteni și Sinaia, 38 la Păltiniș, 33 de cm la Predeal și 15 cm la Arieșeni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*