Ultimele Știri

ANM transmite o atenționare de ploi însemnate cantitativ în întreaga țară. Intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane

Administrația Națională de Meteorologie transmite o atenționare de ploi însemnate cantitativ în întreaga țară. În zonele montane, se vor înregistra intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare.

Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice și în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (5 octombrie) și joi (6 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.

Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ începând de luni, ora 23:00, până joi, la ora 23:00

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 de litri/metrul pătrat și, izolat, 40-50 de litri/metrul pătrat.

Ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în zonele de munte, în ziua de 4 octombrie, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spații restrânse și pentru scurt timp sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureș, în nordul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor și va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice și la munte, unde la rafală se vor depăși 50-60 kilometri/oră, iar pe crestele montane va sufla tare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*