Ultimele Știri

ANM: Ploi, ninsori și intensificări ale vântului în întreaga țară, începând de marți dimineață

ploi ninsori

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ploi, intensificări ale vântului și precipitații mixte. Aceasta va intra în vigoare începând cu dimineața zilei de marți, în întreaga țară.

În intervalul 11 octombrie, ora 2:00 — 13 octombrie, ora 10:00, ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor, conform meteorologilor. Precipitațiile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marți, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est și la munte.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și local 40 — 50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zonele montane.

La munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari și mai ales în nordul Carpaților Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55 — 65 km/h, îndeosebi în est și la munte, iar pe crestele montane înalte va depăși 70 — 80 km/h, viscolind ninsoarea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*