ANM: Cum va fi vremea în perioada 6-19 iunie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 6 iunie 2016
  • Vremea
vremea

Ploile vor continua să fie prezente în majoritatea zonelor țării în perioada ce urmează, iar regimul termic va fi ușor sub cel climatologic normal în această perioadă, conform unei prognoze transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne vor fi ușor sub cele climatologic normale pentru această perioadă, în Banat, media regională a temperaturilor maxime situându-se între 23 și 25 de grade. Ca urmare a unui proces de încălzire, în intervalul 12 — 19 iunie, media se va încadra între 25 și 28 de grade.

Situația este asemănătoare și în Crișana, unde temperaturile maxime se vor înadra între 22 și 25 de grade. Ca urmare a procesului  de încălzire, media se va încadra 24 și 27 de grade.

Temperaturile maxime vor fi cu câteva grade mai scăzute în Maramureș, încadrându-se între 21 și 24 de grade. La fel se întâmplă și în Transilvania, unde se vor înregistra temperaturi mai mici chiar, de 20 și 24 de grade.

În Dobrogea, maximele diurne vor fi, în medie, în jur de 21 de grade. Acestea vor crește de la o zi la asta, ajungând la 24 de grade pe 12 iunie și în jurul a 27 de grade în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *