Ultimele Știri

ANM: Cod galben de ger în toată ţara până joi dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi seară, o nouă atenţionare cod galben de ger, valabilă pentru toate judeţele ţării, până joi dimineaţă.

Atenţionare cod portocaliu de viscol şi polei, care a intrat în vigoare marţi la ora 23.00, este valabilă până miercuri la ora 15.00.

Vizate sunt județele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol este transformată în cod galben pentru toată ţara, valabilă de marţi seară până pe 12 ianuarie, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarnă de la Ministerul de Interne.

„În această seară, de la ora 21.00 vom actualiza al doilea mesaj meteorologic pentru că astăzi a mai fost în vigoare mesajul privind gerul persistent, codul portocaliu va deveni în toată ţara cod galben începând din această seară şi până în 12 ianuarie ora 10.00, pentru că vom mai avea vreme rece noaptea, temperaturile între – 17, – 19. Până pe 12 ianuarie, nopţile vor fi deosebit de geroase. Ce ar fi semnificativ, pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, favorizarea depunerii de polei asociată cu viscol puternic (…) În a doua parte a acestei nopţi, precipitaţiile vor determina depunerea de polei şi există posibilitate ca şi judeţele din vecinătatea zonelor din Dobrogea, cum ar fi Ialomiţa şi Călăraşi, să avem intervale în care precipitaţiile mixte să favorizeze depunerea de polei. Pentru sfârşitul de săptămână, veştile sunt bune pentru că vremea va intra într-un proces de ameliorare din perspectiva regimului de temperaturi”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la comandamentul de iarnă de la Ministerul de Interne.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*