Ultimele Știri

ANM: Cod galben de ceață în patru județe din zona Moldovei

ceata

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare nowcasting Cod galben de ceață, valabilă în patru județe din zona Moldovei.

Atenționarea este valabilă până la ora 12, în județele Iași, Bacău (zona de câmpie), Vaslui și Neamț (zona de câmpie). Condițiile de ceață determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

Meteorologii au emis, duminică, o informare meteorologică de ploi și vânt în majoritatea zonelor din țară. De asemenea, în Carpații Orientali s-a depus un strat nou de zăpadă, iar în cursul nopții de duminică spre luni, în Carpații Meridionali, au fost precipitații predominant sub formă de ninsoare.

De asemenea, hidrologii au emis duminică o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile Bârlad şi Siret de pe raza a şase judeţe din zona Moldovei. Atenționare a fost valabilă până în această dimineață.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 16 octombrie, ora 9:00 – 17 octombrie, ora 9:00, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râul Bârlad şi afluenţi (din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi), precum şi pe afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu şi inferior al Siretului din judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*