ANM: Avertisment de ultimă oră! Furtuni violente și ploi torențiale

Un nou avertisment a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabil pentru intervalul 4 iulie, orele 12:00 – 21:00. Vom avea parte de vreme rea și o instabilitate termică accentuată.

În după-amiaza şi seara zilei de luni, 4 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde vor fi perioade de timp cu înnorări, local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină, conform Realitatea.net.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi punctiform 35…40 l/mp.

Vremea rea a făcut ravagii în toată țara, în special în Hunedoara.

”La Haţeg acoperişurile a două blocuri au fost smulse de vânt şi au căzut peste două maşini. Mai mulţi copaci şi un stâlp au fost rupţi de vânt, tot la Haţeg, iar la Mintia un copac a blocat DN 7, pompierii intervenind pentru tăierea acestuia”, a declarat, duminică, pentru Mediafax, Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma furtunii, însă reprezentanţii IPJ Hunedoara au declarat, duminică, pentru Mediafax, că traficul pe Drumul Naţional 7 a fost blocat timp de circa 15 minute, până copacul prăbuşit de vânt a fost luat de pe carosabil

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *