Ultimele Știri

Ankara acuză Moscova: ‘Se comportă precum o organizaţie teroristă’

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a acuzat Rusia că se comportă "precum o organizaţie teroristă" în Siria, evocând ameninţarea reprezentată de un răspuns "extrem de hotărât" al ţării sale, informează publicaţia Le Figaro.

turcia vs rusia

Anterior, Rusia s-a declarat foarte îngrijorată de bombardamentele lansate de aviaţia turcă asupra poziţiilor kurde din Siria, denunţând o politică „provocatoare” a Ankarei, atitudine care constituie „o ameninţare la adresa păcii”.

„Dacă Rusia continuă să se comporte precum o organizaţie teroristă, forţând populaţia civilă să fugă, noi i ne vom opune cu un răspuns foarte hotărât”, a spus premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la Kiev.

Pentru cea de-a treia zi consecutivă, artileria turcă a bombardat luni, de pe partea sa de frontieră, poziţiile kurde din Siria ca măsură de represalii, potrivit Ankarei, la tirurile de rachete venite din partea opusă, generând îngrijorarea Washingtonului şi a Parisului.

De mai multe luni, Guvernul turc a avertizat Partidul kurd al Uniunii Democratice (PYD) şi formaţiunea Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), cu privire la orice tentativă de a se instala pe termen lung la vest de fluviul Eufrat.

Ankara se teme că sirienii de etnie kurdă, ce controlează deja o mare parte din nordul Siriei, şi-ar putea extinde influenţa aproape în întregime asupra zonei frontaliere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*