ANI: Primarul din Galați, incompatibil

marius stan

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan (UNPR), s-a aflat în incompatibilitate în perioada iunie 2012-ianuarie 2015, când a deţinut simultan şi funcţia de administrator al unei firme, arată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

”Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Stan Marius s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar al municipiului Galaţi şi administrator al S.C. Moldova Expedition SRL”, a anunţat ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Marius Stan a încălcat astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit căruia ”funcţia de primar (…) este incompatibilă cu (…) funcţia de administrator (…) la societăţile comerciale (…)”.

În comunicatul citat se mai arată că Marius Stan a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, despre elementele identificate, precum şi cu privire la drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Marius Stan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, potrivit ANI.

Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Marius Stan va candida pentru cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Galaţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *