Ultimele Știri

Ani grei de închisoare pentru oameni din fotbalul românesc în dosarul „Mită pentru arbitri”

mita pentru arbitri condamnari

Curtea de Apel Ploiești a anunțat în această seară sentința definitivă în dosarul „Mită pentru arbitri” în care erau implicați 14 persoane.

Primul dosar de corupție din fotbalul românesc care implică arbitri s-a finalizat, astăzi, cu cel puțin 20 de ani de închisoare pentru 8 oameni din fotbal și alți 6 din anturajul patronului FC Argeș, Cornel Penescu.

Iata pedepsele dictate de magistrați:

  • Cornel Penescu (fost patron FC Argeş) – 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor
  • Gheorghe Constantin (fost şef CCA) – 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor
  • Marcel Lică (fost vicepreşedinte CCA) – 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Sorin Corpodean (fost arbitru) – pedeapsă majorată de la 3 la 4 ani cu suspendare, durata termenului de încercare majorată de la 7 la 8 ani
  • Sorin Caia (fost arbitru) – 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Lucian Dan (fost arbitru) – 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Aurelian Bogaciu (fost arbitru) – 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Liviu Făcăleaţă (fostul director al societăţii PIC) – 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor
  • Dan Libertatu (fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş) – 3 ani de închisoare cu suspendare

Lui Cornel Penescu i se va confisca suma de 14.000 de dolari, în loc de 32.000 de dolari, dispusă inițial de Tribunalul Prahova. De la Gheorghe Constantin se va confisca o sumă de 310.000 lei, iar de la Sorin Corpodean se va confisca suma de 15.000 de dolari.

„Pot să accept că am greşit în strategia de conducere a Comisiei Centrale a Arbitrilor, ar fi greu să spun că n-am făcut erori, dar să-mi pui în cârcă acuzaţie de luare de mită, când, de fapt, n-a existat niciodată nici o mită, nu pot să accept. Dar mă ajută acum la ceva că nu pot accepta?

M-a sunat deja avocatul, mi-a transmis procedura care urmează, în orele următoare voi primi mandatul în baza căruia trebuie să mă predau. O voi face imediat după ce îl primesc, ziua de mâine mă va găsi la Colibaşi”, a spus fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin imediat după aflarea sentinței.

Dosarul „Mita pentru arbitri” a pornit după ce procurorii DNA au depistat că patronul lui FC Argeș, Cornel Penescu, dădea bani la arbitri, observatori și oficiali FRF pentru a avea parte de arbitraje favorabile în perioada 2008/2009.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*