Ultimele Știri

Angela Merkel a zburat spre Obama să-i prezinte planul de pace ucrainean

obama merkel razboiul cin ucraina

Dacă până acum pentru soluționarea conflictului din Ucraina se căuta pe plan intern, întețirea atacurilor militare și creșterea numărului de morți a necesitat interveția în negocieri a marilor lideri ai lumii. În ultimele 5 zile s-a discutat intens despre implementarea unui plan de pace în regiune, însă fără nici un rezultat, pentru că Vladimir Putin se lasă mai greu convins. Până la Summitul de la Minsk, cancelarul german a plecat în SUA, să discute cu Obama despre găsirea soluțiilor diplomatice și nu, armate, cum intenționează americanii să se implice în conflict.

Cancelarul german Angela Merkel se află astăzi în Statele Unite, unde se va întâlni cu preşedintele american Barack Obama. Discuţiile dintre aceștia se vor axa pe găsirea unei soluţii diplomatice pentru criza din Ucraina, având în vedere că americanii intenționează să livreze tehnică militară către Ucraina pentru a se apăra de Rusia.

Disconcordanța opiniilor dintre Europa și SUA, s-a accentuat și în cadrul Conferinței internaționale de securitate de la Munchen, unde europenii s-au opus categoric înarmării armatei ucrainene, iar americanii au susținut că Ucraina are dreptul să se apere. În acest scop, Germania încearcă să convingă Statele Unite să nu trimită armament Kievului.

Angela Merkel vizitează Casa Albă cu planul germano-francez pe care i l-a prezentat, împreună cu preşedintele Hollande, preşedintelui Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al lui Obama, Josh Earnest a declarat că se va lua o decizie care să fie în interesul mai larg de securitate al Statelor Unite.

Statele Unite susţin demersul european pentru un plan de pace în Ucraina şi spun că toată lumea preferă o soluţie politică în pofida unui conflict militar. Totuşi, americanii nu par să aibă încredere în vorbele preşedintelui rus, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a confirmat întâlnirea de miercuri de la Minsk, dar a dat de înţeles că, până atunci, mai trebuie rezolvate anumite neînţelegeri.

Deocamdată, nimeni nu a oferit detalii despre mult-aşteptatul plan de pace la care lucrează Parisul, Berlinul, Kievul şi Moscova.

Între timp, în estul Ucrainei violențele continuă, iar civili și militari continuă să moară, pe lângă mii de case distruse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*