Ultimele Știri

Angela Merkel va absenta de la conferința aliaților săi bavarezi, din cauza dezacordurilor legate de migranți

merkel

Cancelarul german Angela Merkel nu va asista la conferința Uniunii Creștin-Sociale (CSU), partidul bavarez aliat al Uniunii sale Creștin-Democrate (CDU), transmite sâmbătă DPA, citând surse din CSU, pe fondul disputelor între cei doi pe tema politicilor privind refugiații.

Cancelarul, care conduce CDU, și Horst Seehofer, liderul creștin-socialilor bavarezi, au convenit vineri ca dna Merkel să nu fie prezentă la conferința ce va începe vineri la Munchen, o decizie care întrerupe o tradiție de un deceniu.

În pofida îndelungatei lor relații ca aliați politici, Seehofer a devenit ‘un ghimpe’ în tabăra lui Merkel anul trecut, prin cererea insistentă de fixare a unui plafon pentru numărul de refugiați primiți în Germania.

Cu toate acestea, cancelarul și-a menținut promisiunea de a acorda refugiu sirienilor și a insistat ca Germania să păstreze granițele deschise. Germania a primit în 2015 aproximativ 800.000 de migranți.

La fel ca Seehofer, majoritatea germanilor — 60%, conform unui sondaj TNS Emnid din septembrie — susțin plafonarea numărului de refugiați ce pot intra anual în Germania.

Potrivit cotidianului de mare tiraj Bild, primul care a pus în circulație știrea, disputa dintre cei doi lideri politici este aproape de a fi rezolvată, rămânând însă câteva puncte divergente.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*