Angela Merkel transmite un mesaj tranșant țărilor care se opun cotelor de imigranți

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 august 2016
  • Externe

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susține că fiecare țară trebuie să aibă o contribuție în ceea ce privește criza imigranților. Aceasta atrage replica Poloniei, care susţine că sistemul UE de distribuire a refugiaţilor reprezintă o încălcare a suveranităţii.

Merkel denunță lipsa de solidaritate a ţărilor central şi est-europene în criza imigraţiei.

„Este inacceptabil ca unele state membre UE să nu accepte refugiaţi doar pentru că sunt musulmani. Fiecare trebuie să aibă propria contribuţie”, a declarat Angela Merkel.

Pe de altă parte, Konrad Szymanski, adjunct al ministrului de Externe din Polonia, a criticat declaraţiile cancelarului Germaniei. „Cred că această atitudine este dăunătoare pentru Europa şi deja atrage o opoziţie puternică”, susţine oficialul polonez, citat de site-ul agenţiei AP.

„Politica de migraţie actuală nu a avut efecte pozitive şi va trebui schimbată optica, astfel încât să fie alocate ajutoare substanţiale sau mai mari pentru prevenirea acestui fenomen. Această problemă trebuie rezolvată acolo de unde a apărut. Polonia va creşte sprijinul financiar pentru ajutor umanitar. De ce am avut un referendum (pentru ieşirea Marii Britanii din UE – n.r.) şi a avut succes? Clasa politică să-şi pună întrebări şi să tragă concluzii din asta”, a declarat aceasta.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *