Ultimele Știri

Angela Merkel: ‘Suntem vulnerabili în fața refugiaților’

Cancelarul german a început să își schimbe discursul față de refugiați, după valul de indignare provocat de agresiunile sexuale din Koln din noaptea de Anul Nou.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că Europa este „vulnerabilă” în fața crizei refugiaților deoarece nu are în clipa de față suficient control asupra situației, scrie Reuters.

„Ne confruntăm deodată cu provocarea refugiaților care vin în Europa și suntem vulnerabili, după cum se vede, deoarece nu avem gradul de ordine, de control, pe care ne-am dori să-l avem”, a spus Merkel la o întâlnire cu oamenii de afaceri desfășurată în Mainz,

CITEȘTE ȘI: Nemții încep să se răzbune! Imigranți ATACAȚI la Koln

Ea a adăugat că există o „legatură directă” între euro și libertatea de mișcare în Europa. „Nimeni nu trebuie să acționeze ca și cum am putea avea o monedă comună fără să avem și capacitatea de a trece granițele rezonabil de ușor”. Cancelarul german a afirmat că piața comună europeană va fi grav afectată de introducerea unor controale dure în interiorul UE și a spus că, pentru a proteja spațiul Schengen, ar trebui securizate mai bine granițele externe ale acestuia.

CITEȘTE ȘI: Primul raport: poliția a ascuns adevărul! Numărul victimelor violurilor din Koln, în creștere de la o zi la alta

Discursul a avut loc în aceiași zi în care, în Leipzig, mii de germani au protestat la un miting împotriva refugiaților în cursul căruia s-a cerut demisia cancelarului. „Merkel, ia-ți musulmanii și pleacă”, au strigat participanții la mitingul organizat de LEGIDA, aripa locală a mișcaăii anti-islam PEGIDA.

CITEȘTE ȘI:Ministru german, scuză imigranții și acuză grupările xenofobe de violurile care au au avut loc Koln: ‘A fost coordonat şi pregătit’

Sâmbătă, Merkel a cerut, la finalul unei reuniuni a conducerii Uniunii Creștin-Democrate, înăsprirea legislației privind expulzarea azilanților care sunt condamnați de justiția germană, chiar dacă pedepsele sunt cu suspendare, informează AFP.

CITEȘTE ȘI: Merkel: Refugiații sunt o șansă pentru Germania. Mesajul de Anul Nou va fi difuzat și în limba arabă!

CITEȘTE ȘI: Angela Merkel, mesaj tranșant pentru românii din Germania

„Dacă refugiații au comis o infracțiune, va avea consecințe, adică se va întrerupe dreptul de ședere dacă există o pedeapsă cu închisoarea sau chiar și cu suspendare”, a declarat cancelarul german.

CITEȘTE ȘI:Primarul din Koln le consideră vinovate pe femei, pentru seria de abuzuri sexuale comise de imigranți în noaptea de Anul Nou

CITEȘTE ȘI:Protest inedit după agresiunile sexuale de la Koln! A ieșit goală în frig

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*