Ultimele Știri

Angela Merkel: Sportul îi poate ajuta pe refugiați să se integreze în societatea germană

angela merkel

Refugiații s-ar putea integra mai bine în societatea germană prin implicarea în sporturi de echipă, precum fotbalul și handbalul, a declarat sâmbătă cancelarul german Angela Merkel, în mesajul său săptămânal, transmite DPA, citată de Agerpres.ro.

„Ar trebui să profităm de disponibilitatea antrenorilor și a instructorilor de a le oferi o șansă acestor oameni care au venit la noi ca refugiați. Sporturile de echipă se deosebesc tocmai prin faptul că trebuie să faci front comun. Poate că (refugiații) încă nu au o bună cunoaștere a limbii, dar au o bună cunoaștere a regulilor comune”, a spus Merkel. Echipele acționează în vederea atingerii unui obiectiv comun, care întărește și sporește încrederea în propriile forțe, condiții preliminarii pentru integrarea într-o societate nouă, a mai adăugat Merkel.

Pe de altă parte, într-un interviu publicat sâmbătă de Bild am Sonntag, citat de Reuters, cancelarul german a spus că autoritățile de la Atena trebuie să-și îndeplinească rapid promisiunea de a oferi cazare pentru 50.000 de refugiați, iar Uniunea Europeană ar trebui să-i ajute pe greci în acest demers.

„Inițial, Grecia ar fi trebuit să creeze 50.000 de locuri de cazare pentru refugiați până la sfârșitul lui 2015. Restanța trebuie soluționată acum cu viteza fulgerului, deoarece guvernul grec trebuie să garanteze o cazare decentă” pentru migranți, a mai spus ea. „Știu, din discuțiile mele cu premierul grec Alexis Tsipras, că el dorește să facă acest lucru, dar și că are nevoie de ajutorul nostru, și din acest motiv UE trebuie și va sprijini Grecia în semn de solidaritate”, a adăugat cancelarul german.

Merkel a mai spus că Austria și țările balcanice sunt în mare parte de vină pentru situația din Grecia, deoarece au decis în mod unilateral controale la frontiere. Tsipras a acuzat Austria și țările balcanice că „distrug Europa” prin impunerea restricțiilor la frontiere, în încercarea de a încetini afluxul de migranți care încearcă să ajungă din Grecia în nordul Europei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*