Angela Merkel: „Situaţia politică este clară, Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Vom intra într-o etapă a tragerii de învățăminte”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 24 august 2016
  • Externe

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declară că este clar faptul că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, iar celelalte 27 de state membre trebuie să ”tragă învățăminte” din acest caz și să dezvolte un nou echilibru în cadrul Blocului comunitar, evitând deciziile politice pripite.

Merkel a anunțat că Marea Britanie va părăsi cu certitudine Uniunea Europeană, contrazicând astfel zvonurile conform cărora Brexit-ul ar putea fi blocat.

„Situaţia politică este clară: Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană”, a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Estoniei, Taavi Roivas.

Cancelarul declară că acest caz ar trebui să fie o ”învățătură de minte” pentru celelalte state rămase în UE.

„Vom intra într-o etapă a ascultării, a înţelegerii şi a tragerii de învăţăminte unii de la ceilalţi pentru a înţelege cu adevărat şi a dezvolta un nou echilibru la nivelul celor 27 de state membre UE”, a adăugat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters.

„Dacă vor fi luate decizii greşite de la început şi dacă nu se va ţine cont de ceilalţi, există riscul de a fi făcute multe erori”, a subliniat Angela Merkel.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *