Angela Merkel şi Francois Hollande cer un plan de reforme la nivelul UE

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 septembrie 2016
  • Externe

Summitul de la Bratislava, organizat la nivelul statelor membre UE fără Marea Britanie, trebuie să abordeze deficienţele Uniunii Europene şi să prezinte un plan de reforme, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, conform site-ului agenţiei Reuters.

Angela Merkel a declarat că UE trebuie să fie unită și să arate că poate face față deficiențelor cu care se confruntă.

„A venit momentul să aplicăm o agendă care să arate clar că suntem determinaţi să reacţionăm împreună la deficienţele şi la sarcinile cu care ne confruntăm”, a declarat Angela Merkel la Paris, unde s-a întâlnit cu Francois Hollande.

Cancelarul a declarat că este o nevoie de o colaborare mai eficientă în interiorul UE,a stfel încât fiecare țară să aibă oportunitatea de a participa decizional.

„Vrem să colaborăm în mod integrant astfel încât toate cele 27 de state membre UE să aibă oportunitatea de participare decizională”, a adăugat Merkel.

De asemenea, Merkel a admis că este necesară o soluţie în cazul imigraţiei, mai ales în cazul persoanelor care vin în Europa din raţiuni economice. „Trebuie să avem capacitatea de a ne proteja frontierele externe şi trebuie să asumăm în comun această responsabilitate”, a subliniat Merkel.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *