Ultimele Știri

Angela Merkel se menține de partea refugiaților: ”Face parte din umanismul fundamental al țării noastre de a primi refugiații cu simpatie”

Cancelarul german, Angela Merkel, continuă să își mențină politica de deschidere față de refugiații care sosesc în număr mare în Germania și respinge criticile altor țări, arătându-se, totuși, sensibilă în fața scăderii sale în sondajele de popularitate.

Aceasta consideră că este de datoria Germaniei să arate ”simpatie” refugiaților: „Pentru mine, aceasta face parte din umanismul fundamental al țării noastre de a primi refugiații cu simpatie, la fel ca orice altă ființă umană”, a declarat cancelarul într-un interviu pentru cotidianul popular Bild. 

„Sondajele nu reprezintă unitatea mea de măsură„, a adăugat Angela Merkel. Cu toate acestea, popularitatea partidului său, CDU (Uniunea Creștin-Democrată), a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, din cauza afluxului de refugiați în Germania care provoacă puternice tensiuni, în special în cadrul familiei politice a șefei executivului federal, conform Agerpres.

Recent, aceasta a lansat o ofensivă în încercarea de a convinge opinia publică, din ce în ce mai reticentă cu privire la meritele acestei politici, și de a demonstra lipsa de utilitate a propunerilor de a închide granițele. Cancelarul nu se arată influențat de criticile cauzate de deschiderea pe care o prezintă față de refugiați și rămâne fidelă politicii sale.

Angela Merkel este de părere că se bucură în continuare de sprijinul partidului său. „Sunt ferm convinsă de acest lucru. Nu mă surprinde că există membri ai CDU care sunt îngrijorați. Suntem un mare partid popular, în rândul căruia au existat întotdeauna mai multe curente: liberali, creștin-democrați și conservatori„, a subliniat ea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*