Ultimele Știri

Angela Merkel nu vrea căsătorii gay în Germania

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat într-un interviu că se opune căsătoriilor între persoanele de același sex, deoarece pentru ea căsătoria se realizează între un bărbat și o femeie. 

Cancelarul german a susținut beneficii egale pentru cuplurile de același sex – cum ar fi facilități fiscale – și a spus că în timp ce discriminarea ar trebui să fie „eliminată”, ea a atras atenția că există o diferență între parteneriatele civile și căsătorie.

”Sunt una dintre persoanele care susţin cel mai mult eliminarea tuturor discriminărilor. Am parcurs un drum lung; dacă îmi aduc bine aminte, acum 25 de ani mulţi oameni nu îndrăzneau să spună că sunt gay sau lesbiene. Pentru mine, personal, căsătoria înseamnă un bărbat şi o femeie care trăiesc împreună. Aşa gândesc eu, dar sprijin parteneriatele civile. Egalitate, dar eu fac o oarecare diferenţă”, a spus Merkel.

Angela Merkel este fiică de pastor și a crescut sub orânduirea bisericească din cadrul familiei, fiind o persoană destul de conservatoare. În mai, când Irlanda a legalizat aceste uniuni, Merkel a spus că mariajele între persoanele de acelaşi sex nu reprezintă un scop pentru Guvernul german.

„Pentru mine, personal, căsătoria este reprezentată de un bărbat și o femeie care locuiesc împreună  Ăsta este conceptul meu, dar susțin parteneriatele civile.” – a declarat cancelarul german.

„Nu vreau discriminare și [vreau] egalitate, dar trebuie să facem o diferență la un moment dat.”– a completat Merkel. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*