Ultimele Știri

Angela Merkel: Nu poate exista securitate în Europa fără Rusia

Angela Merkel a declarat că Rusia are un rol important în Europa, iar Germania conștientizează că pe „termen mediu și lung, securitatea din Europa nu poate fi asigurată decât împreună cu Rusia”, a declarat joi, în Polonia, cancelarul germam, informează AFP.

„Iată de ce sancțiunile nu sunt un scop în sine. Trebuie să purtăm un dialog cu Rusia”, a adăugat Merkel, care participă la Krzyzowa, în sud-vestul Poloniei, la festivități prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la reconcilierea germano-poloneză.

Moscova și-a exprimat speranța că relațiile cu Uniunea Europeană nu au ajuns într-un “punct fără întoarcere”, pe fondul crizei din Ucraina, dar și din cauza sancțiunilor impuse recent de Occident  împotriva separatiștilor pro-ruși.

“Suntem interesaţi de dezvoltarea legăturilor cu Europa”, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, citat de agenţia oficială Tass.

Totodată, ministrul rus de Externe a îndemnat din nou autorităţile ucrainene să respecte armistiţiul de încetare a focului între forțele guvernamentale și separatiştii proruşi din estul Ucrainei, şi să se angajeze în negocieri cu rebelii pentru a pune capăt conflictului care s-a soldat cu peste 4.000 de morţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*