Ultimele Știri

Angela Merkel: Negocierile dintre UE și SUA nu se pot finaliza, având în vedere politica pe care vrea să o aplice Donald Trump

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că după lungi runde de negocieri între Uniunea Europeană și Statele unite ale Americii, acestea nu se mai pot finaliza. Motivul este reprezentat de noile politici pe care președintele ales, Donald Trump, vrea să le aplice după instalarea sa la Casa Albă.

Este vorba despre acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi SUA (TTIP), susținut puternic de Obama și Merkel, deși în interiorul UE a fost privit cu reticență. Franța a susținut că o asemenea înţelegere va implica o relaxare a normelor sociale, ecologice şi de sănătate în statele blocului comunitar.

”M-am implicat mult în realizarea acestui acord de liber schimb cu SUA, am avansat în negocieri, dar acum ele nu se pot finaliza”, a indicat Angela Merkel, ea manifestându-şi totuşi speranţa că ‘într-o zi’ s-ar putea ajunge la încheierea acestei înţelegeri.

”Ceea ce ne uneşte este convingerea comună că mondializarea trebuie organizată uman, politic, dar nu este posibilă o întoarcere la vremea de dinaintea mondializării”, a mai spus şefa guvernului german.

Trump s-a arătat rezervat față de acordul privind liberul schimb și intenționează să denunțe alte acorduri de acest fel pe seama cărora el pune pierderea locurilor de muncă în SUA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*