Angela Merkel, mesaj pentru englezi: „Mâine se va decide viitorul Europei, se va decide cum va arăta Uniunea Europeană în viitor”

  • Adelina Mitrache
  • 22 iunie 2016
  • Externe
angela merkel

Mâine se va avea loc Brexitul, referendumul care va decide dacă Marea Britanie va mai rămâne în Uniunea Europeană, sau nu.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că dorește „evident ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană”, în ajunul referendumului organizat, joi, în Regatul Unit privind un eventual „Brexit”, relatează AFP și DPA.

„Bineînțeles, sper că Marea Britanie va rămâne în UE, însă această decizie aparține cetățenilor Marii Britanii”, a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul polonez Beata Szydlo.

„La ceea ce am ajuns de acord în discuțiile noastre, este că dorim să ne angajăm pentru o Europă puternică”, a adăugat ea.

„Mâine se va decide viitorul Europei, se va decide cum va arăta Uniunea Europeană în viitor”, a declarat la rândul său Beata Szydlo, adăugând că: „sperăm foarte mult că britanicii vor rămâne în UE”.

Cele două tabere pro și contra menținerii Regatului Unit în Uniunea Europeană și-au folosit miercuri ultimele forțe în bătălia pentru a încerca să-i convingă pe cei indeciși în ajunul referendumului de joi privind locul Marii Britanii în blocul comunitar, notează AFP.

Circa două milioane de britanici s-au înregistrat pe listele electorale începând din decembrie 2015, numărul potențialilor alegători la referendumul de joi ajungând astfel la 46,5 milioane, un record, potrivit Comisiei electorale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *