Angela Merkel, la finalul summitului de la Bratislava: Germania şi Franţa vor colabora „intens” pentru „succesul” Uniunii Europene

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 septembrie 2016
  • Externe

Angela Merkel a declarat, la finalul summitului de la Bratislava, că Germania şi Franţa vor colabora „intens” pentru a obţine „succesul” Uniunii Europene.

Francois Hollande a declarat că la finalul acestui summit, concluzia este că Uniunea Europeană poate funcționa fără Marea Britanie.

„Franţa şi Germania se angajează să colaboreze intens în următoarele luni pentru a obţine succesul Uniunii Europene”, a declarat Angela Merkel, conform ziarului Le Figaro.

Liderii celor 27 de state europene au stabilit să prezinte, până în martie 2017, un plan de relansare a Uniunii Europene, anunţă cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„Am stabilit ca în Europa – în situaţia crucială în care se află după referendumul britanic şi din cauza altor dificultăţi – să elaborăm împreună, înainte de împlinirea a 60 de ani de la Tratatul Roma, o agendă, un plan de lucru pentru gestionarea problemelor”, a declarat Angela Merkel, conform site-ului agenţiei Reuters.

Klaus Iohannis a explicat că tema Schengen a fost discutat doar în cadrul discuțiilor informale.

„Mulţi politicieni sunt speriaţi de criza prin care trecem, unii sunt speriaţi că nu reuşim să controlăm foarte bine migraţia, că mai avem mult de lucru până să securizăm frontierele externe. În România nu a apărut nicio sincopă, e un argument favorabil (…) Alţii sunt foarte preocupaţi, trebuie să spunem foarte franc, pentru că au alegeri la ei în ţară şi lumea este îngrijorată de ascensiunea partidelor extremiste. Îmi păstrez evaluarea de dimineaţă, chestiunea nu este rezolvată, dar suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv „, a explicat Iohannis.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *