Angela Merkel: Germania trebuie să găsească o soluţie viabilă pentru integrarea mai rapidă a refugiaţilor pe piata forţei de muncă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 15 septembrie 2016
  • Externe

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că Germania trebuie să găsească o „soluţie viabilă” pentru integrarea mai rapidă a refugiaţilor pe piata forţei de muncă.

Afirmațiile cancelarului8 vin în contextul în care marile companii germane au angajat mai puţin de 100 de refugiaţi din cei aproximativ un milion care în ţară în 2015.

Prin urmare, cancelarul german a afirmat că mulţi refugiaţi sunt deja înscrişi în cursuri de integrare, „aşa că trebuie să dăm dovadă de puţină răbdare, însă trebuie să fim gata în orice moment să dezvoltăm soluţii viabile”.

Companiile susțin că nu sunt dechisi la a angaja refugiați din cauza imposibilității de comunicare în limba germană, lipsei de calificare şi nesiguranţei privind permisiunea de a rămâne în Germania.

Din cei 63 de refugiaţi, 50 au fost angajaţi de compania Deutsche Post DHL care a comunicat că a aplicat o „abordare pragmatică ” şi a angajat refugiaţii pentru slujbe precum sortarea şi livrarea de colete şi scrisori.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *