Ultimele Știri

Angela Merkel admite că Germania a greșit cu privire la gestionarea crizei refugiaților: ”Am ignorat problema pentru prea mult timp”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, admite că atât Germania, cât și Uniunea Europeană, au comis greșeli cu privire la gestionarea crizei refugiaților, informează Reuters online.

Merkel recunoaște că sunt anumite aspecte pe care nu le-a conștientizat în momentul în care a văzut că apar.

„Sunt chestiuni politice pe care le poţi vedea că apar, dar pe care nu le conştientizezi ca atare la acel moment — iar în Germania am ignorat problema pentru prea mult timp, dar am şi blocat necesitatea de a găsi o soluţie paneuropeană,” a declarat Merkel într-un interviu care urmează să fie publicat în ediţia de miercuri a cotidianului Suddeutsche Zeitung.

Merkel declară că Germania şi Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de răbdare şi rezistenţă în gestionarea situaţiei refugiaţilor.

Cancelarul a mai precizat că problema refugiaţilor va fi una pe termen lung. „Nu am abordat problema într-un mod corespunzător. Acest lucru este valabil şi în privinţa protecţiei frontierelor externe ale spaţiului Schengen.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*