Angela Merkel, acuzată că a contribuit la distrugerea Europei: ”Avem nevoie de o hotărâre dură”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 august 2016
  • Externe
angela merkel

Europa a ajuns la sfârșitul ”sfârșitul existenței” sale, susține un fost ofiţer al Biroului Central de Investigaţii din Polonia. Criticii acuză politica Angelei Merkel, prin care le oferă ”ușa deschisă” refugiaților.

Fostul ofiţer al Biroului Central de Investigaţii din Polonia susţine că „Europa de Vest este moartă”, cauza fiind politica stabilită de Angela Merkel în domeniul migraţiei.

Jacek Wrona a criticat răspunsul guvernului german la atacurile teroriste, comparând situaţia cu cea de la căderea Imperiului Roman: „Europa se află la sfârşitul existenţei sale. Aceşti oameni trăiesc într-un vid, fără idei”. De asemenea, el consideră că Europa suferă din cauza corectitudinii politice: „Cea mai gravă problemă a serviciilor este corectitudinea politică. Avem nevoie de o hotărâre dură”, a declarat Wrona, care a făcut aceste observaţii alături de istoricul militar Dr. Rafal Brzeski pe un chat polonez. Comentariile au apărut în contextul celor cinci incidente separate care au avut loc în Germania între 18 iulie şi 26 iulie, conform businessmagazin.ro.

Dr. Brzeski a acuzat Germania de autocenzură atunci când se raportează la atacurile teroriste, afirmând că „nu este nimic mai rău decât autocenzura în jurnalism”.

Criticii au acuzat-o dur pe Angela Merkel de politica sa privind refugiaţii, cărora le oferă „uşa deschisă” . Ei consideră că prin intermediul acesteia peste un milion de imigranţi au intrat în Germania anul trecut, mulţi fugind de războaiele din Afganistan, Siria şi Irak.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *