Angela Merkel a convocat o reuniune a Consiliului Federal de Securitate. Cancelarul a lipsit de la sedința de urgență

  • Adelina Mitrache
  • 23 iulie 2016
  • Externe
merkel

Angela Merkel a convocat pentru sâmbătă dimineața o reuniune a Consiliului Federal de Securitate. Vineri seara a avut loc o ședință de urgență a cabinetului german, la care însă cancelarul nu a participat.

În schimb, ministrul german de interne și-a întrerupt vacanța. Se afla în avion, în drum spre Statele Unite,iar când a aflat ce s-a întâmplat a făcut cale întoarsă.

Președintele american Barack Obama a promis vineri să acorde sprijin Germaniei după ce mai mulți indivizi înarmați au deschis focul într-un mall de lângă Stadionul Olimpic din Munchen.

„Nu știm exact ce se întâmplă acolo, dar evident că inimile noastre sunt alături de cei care este posibil să fi fost răniți. Le promitem tot sprijinul de care au nevoie„, a declarat Obama, înaintea unei reuniuni la Casa Albă. Liderul de la Casa Albă a adăugat că Statele Unite sunt pregătite să ofere Germaniei “toată susținerea de care ar putea avea nevoie”.

Președintele german Joachim Gauck s-a declarat îngrozit vineri de “atacul sângeros” de la Munchen, relatează AFP.

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri seara, pe pagina sa de Twitter, un mesaj prin care își exprimă solidaritatea cu Germania în urma atacului produs la Munchen.

„Gândurile mele sunt acum la familiile și cei apropiați ai victimelor și răniților în atacul oribil de la Munchen. Solidaritate cu Germania”, este mesajul postat de șeful statului.

Ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter că este „șocat și întristat” în urma atacului armat de la Munchen.

Pe aceeași rețea socială, candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a anunțat că urmărește îndeaproape „situația îngrozitoare” din capitala Bavariei.

La rândul său, președintele francez Francois Hollande a adresat vineri seara „un mesaj personal de susținere” cancelarului german Angela Merkel. Franța a fost recent ținta unui atac terorist, la 14 iulie, la Nisa (sud), atentat soldat cu 84 de morți, amintește AFP.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *