Ultimele Știri

Angela Mekel cere luarea unor măsuri pentru limitarea imigrației. Cancelarul s-a exprimat în favoarea încheierii unor acorduri între UE şi statele din nordul Africii

Cancelarul german Angela Merkel este de partea încheierii unor acorduri între UE şi statele din nordul Africii, cu scopul limitării imigraţiei în Europa, după modelul controversatului acord cu Turcia, relatează postul France24 pe pagina electronică.

Ankara a acceptat primirea înapoi a imigranților sirieni care au ajuns ilegal până în Grecia. Acceptul este oferit în schimbul trimiterii unor refugiaţi în Europa, aceştia urmând să fie redistribuiţi în statele membre.

De asemenea, UE a fost de acord să ofere un ajutor financiar consistent Ankarei, liberalizarea regimului vizelor pentru cetăţeni turci şi accelerarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Blocul comunitar.

„Trebuie să ajungem la acorduri similare şi cu alte state, cum ar fi cele din nordul Africii, pentru a putea avea un control mai bun asupra rutei mediteraneene a refugiaţilor,” a declarat Merkel pentru cotidianul local Neue Passauer Zeitung.

Cancelarul argumentează că este mai bine pentru refugiați să rămână în Turcia.

”Este mai sigur pentru ei şi există motive întemeiate pentru rămânerea lor în Turcia, unde barierele culturale şi lingvistice sunt mai mici, şi sunt în apropiere de ţara natală,” a mai precizat Merkel.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*