Ultimele Știri

Angajaţii pot primi vouchere de vacanţă

Angajații vor primi vouchere de vacanță. Camera Deputaților a decis ca angajaţii să primească vouchere de vacanţă, în limita a 6 salarii medii pe economie, reglementările aprobate de către deputaţi urmând să fie aplicate în 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Deputaţii au adoptat în acest sens, cu 303 voturi „pentru” şi 12 abţineri, Ordonanţa 8/2014 care modifică Ordonanţa de urgenţă 8/2009 privind acordarea vouchere-lor de vacanţă. Prin urmare, toți angajații vor putea beneficia de vouchere de vacanță. Angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.

Mai mult, aceste vouchere vor putea fi folosite doar în turismul românesc și se vor emite pe suport electronic. Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.

Toţi reprezentanţi grupurilor parlamentare au susţinut adoptarea acestor prevederi, arătând că relansează turismul românesc.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*